Elk jaar organiseer ik in de herfstvakantie een pop-up atelier op Boerderij
Het Oosterbroek
, Heuvelweg 48, 8105 SZ in Luttenberg (Overijssel).
Voor alle leeftijden. Materiaal aanwezig. Alleen een lunchpakketje meenemen.
Ik zorg voor koffie en thee. Onkosten € 2,50 per uur. Van 10.00 tot 17.00 uur.
Van harte welkom!

Workshop 1 Een creatieve dag samen

Overzicht activiteiten waaruit je kunt kiezen

 1. Ik zou je zo graag in een doosje willen doen
 2. Tiny house
 3. Werken met restmateriaal
 4. Kleuren in mandala’s, kleurplaten, enz.
 5. Haken, breien, borduren, weven en punniken
 6. Een masker maken
 7. Buiten werken in Pampushout of aan het IJmeer
 8. Binnen tekenen en schilderen
 9. Een sieraad (ring, ketting, etc. ) maken
 10. Maak zelf een boek
 11. Knip, scheur, plak en kleur De Reus uit Luttenberg
 12. Linosnede

Workshop 2 Van schets tot schilderijtje

Het maken van schetsen. Uitgangspunt is het werken zonder vooropgezet plan. Er zijn meerdere stukken hardboard voorradig met daarop ruimte voor vier schetsen van 10 bij 10 cm. Werk vrij en intuïtief met acrylverf, krijt, potloden, inkt etc. Maak de ene schets na de andere. Het gaat om het ritme waarin je werkt. Welke kleur pak je als vanzelf, wat komt zomaar tevoorschijn …. Steeds bepaal je op het gevoel of een schets af is en je doorgaat naar de volgende schets.

Het kiezen van een schets. Uit de serie schetsen die je hebt gemaakt kiezen we er een waarmee je verder zou willen als schilderij. Werkten we eerst vrij en spontaan, nu gaan we analytisch en precies aan de slag. We maken voor de gekozen schets een werkmapje waarin we de analyse van de schets opnemen, het ontwerp in een raster zetten, al over de titel gaan nadenken en de werkwijze bepalen. Met welke kleur begin je en waarmee eindig je. Welke techniek kies je. Werk je in laag op laag, of nat in nat. Uiteindelijk zetten we het ontwerp op een canvasboard van 30 bij 30 cm.

Het maken van het schilderijtje. Je gaat aan de slag met de gekozen schets. Het getekend raster wordt eerst met acryl/gesso weggeschilderd. Wat op de kleine schets een klein vlak is, is op het canvasboard een groter vlak. Hoe pak je dat aan. Wat kun je daar allemaal mee doen? Maak foto’s van je werk tussendoor want het handig en leuk om de verschillende momenten later nog eens te bekjken. Je gaat naar huis met een serie schetsen, een werkmapje en een schilderijtje.

Workshop 3 Dagboekbladen

Tijdens deze workshop zal ik eerst vertellen over mijn eigen werkwijze als dagboekenschrijfster. (zie foto hieronder). Het schrijven en daarna het inbinden van de bladen en het maken van mooie eigenzinnige omslagen. Daarna begin je zélf met het maken van een persoonlijk blad. Je kunt tekenen, schilderen, schrijven, technieken uitproberen met verschillende materialen in verschillende stijlen. En het mooie is dat je niks fout kunt doen. Tenslotte ga je naar huis met een aantal zelfgemaakte bladen.

Schuiven naar boven