ATELIER DE DRIE TULPEN

2021-2022
Leren schilderen met ei-tempera.
Leren schilderen met ei-tempera tijdens de vakopleiding Italiaanse- en Vlaamse Renaissance op school bij Boulevard Magenta in Laag-Soeren. Ik volg de lessen zowel online als fysiek. Deze techniek heb ik nodig voor mijn Dagboekenkastproject Paradijs voor de papiervis. Er zitten vierentwintig houten paneeltjes in de schuifdeuren van deze kast. Oefenen aan de hand van werk van Domenico di Michelino (1471-1497), Carlo Crivelli (1435-1495) en Sandro Botticelli (1445-1510).

Augustus 2021
Een schilder- en tekenweek met Tim Tijs op boerderij Het Oosterbroek in Luttenberg.
Er was eens een jongetje… / Logeren op de boerderij van opa Wim en oma Dineke / Werken aan een groot schilderij / Een straat vol kleurige huisjes / Pakezel of bolderkar / Schuurtje op het land / Tekenen achter de veldezel / Inkt en een penseel met wat water / Lief, slim, aardig en knap… / Hup Tim, overtrekken! / Een eitje tikken voor De Gouden Ninja / Rijden op Kyra / Een expositie

Juni 2021
Hard bezig met de eerste twee delen van mijn prenten-DAGBOEK* serie. (formaat boek 30×30 cm. 64 pagina’s).
Het eerste deel Paradijs voor de papiervis gaat over: Reizen in een overvolle trein van Amsterdam naar Almere en wat rijmt er nog meer op één, twéé, drie, vier, hoedje van papier. Werken vanuit huis en en hoe neem je afscheid van collega’s? De versierde enveloppen die Ien van Laanen met spoed naar de opmaakredactie van de Volkskrant stuurde en Volkskranten op mijn deurmat in de Amsterdamse Pijp. Wát als er in de schuur, in een vergeten schaal met voorjaarsbolletjes, tóch een blauw druifje z’n uiterste best doet om te bloeien? Opgroeien in een gezin met twaalf kinderen en de liefde van je leven na een lange redactiedag.
Het tweede deel Het eerst komt de merel gaat over mijn vogelverzameling. Hoe de vogels die ik als kind op de boerderij leerde kennen uitvliegen. De Kraai ontmoet De Confettivogel en Sombere veer wil graag kunnen vliegen. De Coronaknauw ontmoet de Uil en in Braine ligt zomaar een dood Musje in het hete zand. Over De Early Morning Singer en Familie Bluebird. Over Rode Kuifman, Het Brievenschrijvertje en een Haan die uit reizen wilde gaan.

Mei 2021
Blogartikel op www.flevokunst.nl/blogartikel/1716

Voorjaar 2020

De presentatie van mijn boek Vlieland op zaterdag 11 april en de expositie tot half juni in Museum Tromp’s Huys gaan helaas niet door. De situatie is te onzeker en niet verantwoord. Ik hoop dat het boek via Museum Tromp’s Huys, de boekhandels en internet (Bolcom etc.) uit zichzelf zijn weg gaat vinden!

Mijn boek Vlieland komt op 10 april 2020 uit bij uitgeverij Lecturis.
lecturis.nl/product/vlieland

De boekgegevens zijn:
Uitgeverij: Lecturis
Formaat: 20 x 20 cm.
Omvang: 180 pagina’s tweezijdig gedrukt in full colour op 100 grams papier
Drukwerk: Wilco Art Books
Afwerking: gebonden
Omslag: mat laminaat 130 grams
Verkoopprijs in de winkel: 29,95

De eerste 50 exemplaren worden genummerd en gesigneerd verkocht voor € 100,00 d.m.v. voorintekening. Voor deze oplage van 50 maak ik een handgemaakt inlegvel (lino) op naam. Je krijgt het boek aangeboden in een mooie goodiebag met nog een handgemaakte verrassing. Je inschrijven kan via deze website door gebruik te maken van het contactformulier. atelierdedrietulpen.nl/contact/ Je krijgt dan zo spoedig mogelijk bericht. Informatie over de voortgang van de productie gaat via Facebook en deze website.

Oktober 2019
Mijn Portrettenslinger met veertig portretjes voor het PakjeKunstMuseum (afm: 5x5x5). Voor de liefhebber is deze slinger met de titel How to Face this ook te bestellen via mijn website atelierdedrietulpen/contact

Ontwerp en productie van aflevering 121 voor mijn Confetti-abonnement. (POD) (Sinds 1998 maak zes afleveringen per jaar voor mijn abonnees)

September 2019

Pop-up Atelier (derde editie) op Boerderij Het Oosterbroek in Overijssel.

Ha! Het is weer september! Atelier de drie Tulpen houdt weer Open Atelier (derde editie) in Overijssel aan het einde van deze maand. Wil je nog meer weten? Stel je vraag via atelierdedrietulpen.nl/contact/Pop-up Atelier 2018
Pop-up Atelier 2017

Zomer 2019
Bouwland in het Europa van 2019.
Oude sporen in een veranderend landschap.

Voor de Europa ZomerExpo 2019 is uit mijn project Bouwland het schilderijtje DOOI gekozen. Vanaf nu tot begin september te zien in Museum de Fundatie in Zwolle. Het project bestaat uit tien landschapsdoekjes van 40 x 40 cm. Mixed media: print op papier en canvas, inkt, organzastof goud, olieverf, potlood en biester pigmenten. Ik heb het handschrift van mijn vader uit zijn dagboekaantekeningen van 1936 in de serie verwerkt. Als boer maakte hij destijds met de hand woeste (bos)grond bouwrijp (stobben hakken). Het gaat om zijn handgeschreven woorden: dooi, mooi weer, stobben hakken, ploegen, mesten, regen, wind, ‘s avonds sneeuw, strenge vorst, koud. Van dichtbij zie ik anno 2019 hoe één van mijn broers op dezelfde plek de strijd aangaat om die destijds moeizaam gewonnen grond te behouden voor de toekomst in een vorm van landbouw die past binnen een duurzame ontwikkeling in zowel in ecologisch, economisch als sociaal opzicht. https://www.wetenschapsforum.nl/index.php/topic/133541-leegloop-platteland-europa-kans-voor-verwildering/
#zomerexpo2019#bouwland#europa#Fundatie


Schuiven naar boven