Atelier de drie tulpen ligt in de Muziekwijk aan de Beatlesweg in Almere en is sinds 2000 mijn woon- en werkplek. Kern van mijn werk is het bijna dagelijks miniaturen. (10 x 10 cm).  Dit vaste formaat is voor mij een zinvolle beperking en gaat altijd door.  Op lichte dagen, op donkere dagen, met veel tijd, met weinig tijd, met veel licht, met weinig licht. Tijdens lawaai of in stilte. Geconcentreerd of zomaar even tussendoor. Het is er altijd. Met deze miniaturen maak ik composities van twee meter hoog en één meter breed.
Er ontstonden thema’s als Bouwland, Vlieland, Tekenen op muziek, Werken op de Hoge Veluwe, Hotspots en Highways, Vogels, Kwetsbare landschappen, Dag- en nachtwasco’s, Dance me to the End of Love, Walking the Coast to Coast, Misty twisty days.
Soms werk ik een thema verder uit in een groot schilderij, in boekvorm of in een tegeltjesserie, als een leporello of als een affiche. Zo heb ik bijvoorbeeld Walking the Coast to Coast vormgegeven in een luciferdoosje voor uitgeverij Lucha Libre (Matchboox). Bouwland heeft meegedaan als schilderij met de Zomerexpo van 2019 in de Fundatie in Zwolle en bij Uitgeverij Lecturis verscheen in het voorjaar van 2020 mijn boek Vlieland. Vaak ook wordt een thema door mijn kleine uitgeverij vormgegeven in het tweemaandelijks abonnement Confetti. Eens per jaar wordt een Confetti-gast uitgenodigd om een bijdrage te leveren.
En ik werk door aan mijn dagboeken. Voor de tachtig delen tot nu toe heb ik speciaal een kast laten maken met de titel Paradijs voor de papiervis. En vanuit die kast vol verhalen ben ik begonnen met mijn ontwerpproject DAGBOEK*.  Het eerste deel van dit ontwerpproject is net verschenen (Afscheid van de Volkskrant) en nu werk ik aan deel twee, een prachtige vogelverzameling. Schilderen, tekenen, schrijven en grafisch ontwerpen zijn de disciplines waarin ik werk. 
Kijk ook eens op flevokunst.nl/lid/gonnie-tijs en op instagram
En… elk jaar in september/oktober organiseer ik een Pop-Up atelier op boerderij Het Oosterbroek in Luttenberg (Overijssel). Van harte welkom!

Schuiven naar boven